Amningskläder

Här får du tips på var du kan köpa snygga och bra amningskläder.

5 saker att tänka på innan du köper amningskläder:

1

Gör det enkel för dig! Köp skjortor och koftor som du kan knäppa upp, och ha en amningsbh eller ett amningslinne under.

2

Flera klädbutiker som säljer amningskläder säljer också amningslinnen med inbyggd bh och flärpar som du viker ner när du ammar. Väldigt smidigt för att slippa dra upp tröjan när det är kallt ute.

3

Köp med dig ett par ilägg när du shoppar amningskläder. De skyddar kläderna från läckande bröstmjölk och blöta fläckar.

4

Tänk inte bara praktiskt. Tänk snyggt också. Du som nybliven mamma behöver inte tumma på stilen, även om läckande bröst och fläckar på kläderna är din nya vardag. Det finns riktigt snygga amningstoppar som passar fint när du och bebisen ska på kalas eller träffa vänner på stan.

5

Var kräsen när du väljer din amningsbh. Det är viktigt att den är bekväm och att du trivs i den. Amningsbh:n ska få plats med en hand innanför, men se till att den sitter på plats när du rör på dig.

Amningsklänningar

En amningsklänning är designad för att underlätta amningen och är ofta gjorda i stretchigt material så att du kan använda dem även under din graviditet.

Boobdesign är ett klädmärke som har allt du behöver som blivande eller nybliven mamma. Såklart ingår då ett stort urval av praktiska amningsklänningar i olika stilar och material.

Mamalicious amningsklänningar är perfekta för dig som vill vara praktisk, utan att tumma på din stil. Här finns riktigt tjusiga modeller som är perfekta för finare tillfällen.

Amningsbh

En amningsbh ska vara enkel att knäppa upp, så att du ska kunna amma när du behöver - utan onödigt krångel. Skaffa en amningsbh som känns skön och ger dig ett ordentligt stöd.

Jollyroom har både riktigt snygga amningsbh:ar i spets och mer funktionella modeller. Välj bland stadigare designer eller en bh helt utan sömmar.

Baby world har de fina amningsbh:arna i spets, men också natt- och sportbh:ar för sig som ammar eller är gravid. Välj både med eller utan bygel för att få den modell som passar dig.